Hydraulisch in plaats van pneumatisch systeem

De traditionele pneumatisch bediende afsluiter wordt voorzien van lucht door één of meerdere luchtcompressors inclusief toebehoren. De hydraulisch bediende afsluiter wordt door middel van een Power Pack die verkrijgbaar is met de afsluiter voorzien van water of glycol (daar waar vorst aanwezig kan zijn). Doordat de afsluiter hydraulisch bediend is ontstaat er een afsluiter met ongekende mogelijkheden.

Het systeem

De Power Pack zorgt ervoor dat de afsluiters voorzien worden van water of glycol (daar waar vorst aanwezig kan zijn), zodat de afsluiters in werking kunnen worden gezet. Een accumulator is voorgeladen met een expansievat met gecomprimeerde lucht (27 bar) en aan de andere kant zet de pomp het water op 50 bar druk. Het vat zorg voor een opslag van energie die vrijgegeven wordt op het moment dat een actuator bediend moet worden.

De actuator

Door precisie technologie opent en sluit de afsluiter gecontroleerd. Echter sluiten of openen wij de afsluiter niet, maar sturen op een 0,03 mm nauwkeurig naar de volgende positie (wat heel goed 'open' of 'dicht' zou kunnen zijn en alle posities daartussen. Zo gecontroleerd dat mixproof mixen mogelijk is.

Hydraulisch systeem, werkend op water of glycol (daar waar vorst aanwezig kan zijn) op een druk van 50 bar

Verplaatsen van de plug door middel van een stappenmotor

We praten niet meer over openen en sluiten maar het

gecontroleerd bewegen van de afsluiter (0,03 mm)

Aansturing van de actuator d.m.v. een bussysteem

(ASI/I/O-link/Profibus/Profinet)

Toepassingen

Door precisie technologie beweegt de afsluiter gecontroleerd en beheerst, in snelheid en in positie. Dit proces is zo beheerst dat iedere afsluiter gebruikt kan worden als regelafsluiter. Zelfs een mixproof double seat kan dat, waardoor tussenoplag in tanks tot het verleden behoort.

Overal toepasbaar door de compacte bouwvorm van een

Power Pack in plaats van een compressor. Een complete

productiefaciliteit heeft voldoende aan een 2.2 kW Power Pack!

Door precisie technologie beweegt de afsluiter gecontroleerd en beheerst, in snelheid en in positie.

Door de technologie is het mogelijk om double seat en double

seal piggable mixproofafsluiters te leveren, tot een werkdruk van maximaal 16 bar.

Veiligheid

Waar een traditioneel pneumatisch bediende afsluiter door de veer altijd naar een veilige positie wordt gebracht als de lucht wegvalt is dit bij de hydraulisch bediende afsluiter opgelost met een batterij. Iedere afsluiter is voorzien van een batterij als back-up voor de stappenmotor. Bij het wegvallen van de waterdruk stuurt de batterij de afsluiter naar de veilige positie. De status van de batterij wordt continu gemonitord, zodat de batterij te allen tijde tijdig vervangen wordt.

Het systeem werkt met een druk van 50 en is direct drukloos bij een lekkage of indien de afsluiter losgekoppeld wordt.

Batterij als back-up voor de stappenmotor.

Bij wegvallen van de waterdruk stuurt de batterij de afsluiter naar de veilige positie.

De status van de batterij wordt continu gemonitord.

Het systeem werkt op 50 bar en is direct drukloos bij een lekkage of indien losgekoppeld.

Ontdek de mogelijkheden van deze technologie

DOWNLOAD DE BROCHURE

Eenvoud in onderhoud

Zoiets doe je er niet zomaar eventjes bij. Het uitvoeren van de juiste service- en onderhoudswerkzaamheden is cruciaal voor het functioneren en continueren van de productiefaciliteiten van onze klanten. Zusterbedrijf Flowcomm Projects & Service (FCPS) is gespecialiseerd in deze service- en onderhoudswerkzaamheden. Onze merkonafhankelijke dochterorganisatie biedt klanten ondersteuning via:

Training door onze specialisten

Lokale voorraad van reservedelen

Goed opgeleide servicespecialisten